Bedwants

Uiterlijk

De bedwants is een zeer klein insect wijfjes zijn 0,5 tot 1,0 cm lang, mannetjes zijn wat kleiner. De kleur is roodbruin tot bruin, net vervelde exemplaren zijn lichter maar kleuren bij. Het lichaam is breed en sterk afgeplat. De restanten zijn zichtbaar als twee kleine ‘flapjes’ achter het halsschild. Op het achterlijf zijn verticale rijen haren aanwezig, waardoor de wants gestreept lijkt.

Ontwikkeling
  • De bedwants leeft van bloed van onder andere de mens, en dankt de naam aan de plek in huis waar doorgaans de meeste bedwantsen zich bevinden, namelijk in en rond het bed.
  • De bedwants prikt met zijn steeksnuit door de huid, deze bestaat uit een buisje dat bloed zuigt en een tweede dat verdovende en antistollende stoffen injecteert. Hierdoor voelt men de beet niet en stolt het bloed minder snel wat de stroom op gang houdt tot de wants genoeg heeft.
  • Wijfjes leggen 100 tot 200 eitjes, 2 tot 12 stuks per dag.
Schade
– Kan ziektekiemen bij zich dragen en dus verspreiden.
– Veroorzaakt huidirritatie bij gastheer, vaak bulten en opgezwollen plekken
Leefwijze
De wants is eenmaal volwassen een goede overlever die maanden zonder voedsel kan. Door het afgeplatte lichaam kunnen de smalste spleten worden betreden, zoals de vele plooien in het beddengoed. Uitgeademde CO2 en lichaamswarmte trekken de dieren aan. De wijfjes leggen enkele tot ongeveer 10 eitjes per dag en in totaal ongeveer 200 gedurende hun leven.
Oplossing/bestrijding
– Mocht u overlast hebben van ongedierte, dan kunt u contact met ons opnemen.
Bel; 045-5272551 voor meer informatie.
Wering en preventie
– Ruimtes meteen laten behandelen geen meubels of dergelijke gaan
verplaatsen dit zorgt voor verspreiding.
Houben Ongediertebestrijding